házirend

Kedves Vendégeink

Mi azon fáradozunk, hogy Önök pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat nálunk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja nyugalmukat. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, maradéktalanul forduljanak a házigazdához. A vendégház és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének.

1. Vendégházunkat az érkezés napján 16:00 és 18:00 (max. 21:00) óra között lehet elfoglalni, az utolsó napon legkésőbb 12:00 óráig kérjük elhagyni. Korai érkezés, illetve késői távozás előzetes egyeztetés alapján, kizárólag foglaltság függvényében lehetséges. Amennyiben 12:00 óráig Vendégeink nem jelentkeznek ki, automatikusan felszámoljuk a következő napi szállásdíjat.
2. A szállásdíj és az idegenforgalmi adó (Az ár nem tartalmazza, mely 18 éves kor felett fizetendő, 200 Ft / fő / éj) fizetése a megérkezéskor a bejelentkező lap kitöltése után történik. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni, visszafizetni.
3. A vendégházban csak az oda bejelentett Vendégek tartózkodhatnak. Kérjük Vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be. Kisállatot csak előzetes egyeztetés után tudunk fogadni. Kisállatot a szálláshelyen felügyelet nélkül hagyni szigorúan tilos, illetve az általa okozott károkért teljes anyagi felelősséggel tartozik a gazdája!

4. Vendégeink a házat tisztán kapják és ottlétük alatt maguk gondoskodnak a tisztaságról. Távozáskor a házat olyan állapotban kérjük átadni, ahogy érkezéskor átvették. Amennyiben nincs idő az elpakolásra, mosogatásra és a szemét összeszedésére (mind a házban, mind pedig a kertben, ez vonatkozik a kutyapiszokra is), úgy ezt háziasszonyunk térítés ellenében (10.000,- forintért) átvállalja. 7 napnál hosszabb elszállásolás során heti egy alkalommal ágyneműhuzat és törölköző csere kérhető. Az ettől eltérő igényeknek természetesen eleget teszünk, felár ellenében.

5. Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A vendégház berendezését, felszerelését (ágy, ágynemű, matrac, törülközők, plédek, asztalok, székek stb.) kérjük, ne vigyék ki az udvarra. A házban található bútorokat csak előzetes hozzájárulásunkkal lehet átrendezni. Érkezéskor és induláskor a szobákat megvizsgáljuk és az esetleges kár okozása esetén, az ebből fakadó költségeket a vendéggel a helyszínen megtéríttetjük
6. A vendégház teljesen felszerelt konyhával rendelkezik. Étkezést nem biztosítunk, Vendégeink saját magukról gondoskodnak. Főzésre villanytűzhely, sütésre villanysütő áll a vendégek rendelkezésére. A mikrohullámú sütőbe ne tegyenek be fémet tartalmazó tárgyat. Kérjük a konyhát, az étkezőt és a teraszt használják étel és ital fogyasztásra. A szobákban étel és színes ital (bor, kóla, kv, stb.) nem engedélyezett kivétel ivóvíz. Boltok és éttermek a közelben találhatóak.
7. A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges (konyhai szemetesbe való zsák a konyhaszekrény fiókjában található). Ha a házban elhelyezett szemetesek esetleg megtelnének, kérjük, ürítsék ki azokat a kinti gyűjtőedénybe. A hulladékot hetente egyszer, keddi napokon szállítják el.
8. A ház fűtése fatüzelésű kandallóval és elektromos fűtőpanelekkel történik. A kandalló kezelése Vendégeink feladata, a tűzifát mi biztosítjuk. Hidegebb és téli időszakban Vendégeinket felfűtött házzal várjuk. A kandalló használatához a házban leírás található, de szükség esetén segítséget is tudunk nyújtani. A kandalló kihamuzásához, kérjük a bádogvödröt használni és a hamut abban tárolni. A hamut tilos a benti szemetesekbe és a kinti műanyag kukákba önteni! Az előírásoknak megfelelően szénmonoxid érzékelő és tokszellőző is van a házban.
9. A légkondicionáló (klíma) és a fűtő berendezések használata kizárólag a vendégházban (szálláson) tartózkodáskor, zárt ablakok és ajtók mellett megengedett. Kérjük, győződjön meg arról, hogy a hőmérsékletszabályzó ne legyen túl magas vagy túl alacsony hőmérsékletre állítva.

10. Felhívjuk Vendégeink figyelmét, hogy a házban dohányozni TILOS és rendkívül tűzveszélyes! Csak a kijelölt helyeken szabad a dohányzás (terasz, szalonnasütő). Tisztelettel megkérjük dohányzó Vendégeinket, hogy a tisztaság fenntartása érdekében az udvaron, és a vendégház teljes területén a csikkeket ne szórják el, hanem azokat összegyűjtve a szemetesekbe helyezzék.

11. Kérjük, hogy kiemelten figyeljenek a tűzvédelmi szabályok betartására! Készülő ételt őrizetlenül ne hagyjanak, ha elhagyják a házat, a kandalló üvegét minden esetben zárják le. Gyertya használata TILOS!
12. A kandallóba történő begyújtáskor olaj, petróleum vagy benzin használata tilos és balesetveszélyes! A begyújtáshoz szükséges anyagokat biztosítjuk, kérjük, azokat használják. Más anyagok pl. műanyag, gumi stb. égetése tilos. Tüzet rakni kizárólag a kijelölt tűzrakó helyen, a kijelölt farakásból, szélcsendben, egy vödör oltóvízzel felszerelkezve lehet. A tűzrakás után kérjük a Vendégeket a szemét eltávolítására és a parázs leöntésére az esetleges tűz elkerülése érdekében.
13. Ha elhagyják a vendégházat, kérjük, hogy az ablakokat csukják be. Így elkerülhető, hogy távollétük alatt a ház beázzon, illetve, hogy illetéktelen személyek bejuthassanak. Kérjük, távozáskor és éjszakára a bejárati ajtót és a kertkaput szíveskedjenek kulcsra zárni! A vendégház bejárati ajtaja a kilincs felhúzását követően zárható kulcsra. Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzanak!
14. Autójuknak ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk a ház melletti, kizárólag saját és a közvetlen szomszéd által használt szolgalmi úton. Kérjük, az utcán csak úgy álljanak meg, hogy másokat ne korlátozzanak a szabad mozgásban, parkolásban.
15. A vendégház pihenésre való, ezért legénybúcsú, leánybúcsú, zenés rendezvény tartása szigorúan tilos, kérjük ennek figyelembevételét a tv, a rádió vagy egyéb elektronikai eszközök használatakor is! A pihenőidőszakban este 8 óra és reggel 8 óra között mindennemű hangoskodás, hangos zenehallgatás bulizás szigorúan tilos, mások pihenését tartsák tiszteletben.
16. Kérjük Vendégeinket, hogy őrizzék meg a ház és az udvar tisztaságát, illetve gondoskodjanak a berendezések és a háztartási gépek rendeltetésszerű használatáról.
17. Az udvar, a vendégház, a berendezések és a háztartási gépek nem rendeltetésszerű használatából, illetve a Házirend megszegéséből származó károkért Vendégeink anyagi felelősséggel tartoznak. A keletkezett károk rendezése a helyszínen történik.
18. A vendégházban, a kertben és a gépkocsikban elhelyezett értéktárgyaikért, a parkoló gépkocsi(k)ban bekövetkezett károkért és az esetlegesen bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállalunk! Továbbá nem áll módunkban felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibánkon kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet stb.). Fenntartjuk a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadjuk, illetve a vendégházból azonnal eltávolítjuk.
19. Mint minden háztartásban, a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a Vendégek hibáján kívül meghibásodik vagy tönkremegy. Ha bármilyen rendellenességet tapasztalnak, az esetleges komolyabb károk elkerülése érdekében szíveskedjenek azt felénk mielőbb jelezni.
20. Vendégeink a házban információt találnak a városban elérhető szolgáltatásokról, bevásárlási lehetőségekről, éttermekről, orvosi ellátásról, illetve a környék nevezetességeiről és látnivalóiról.

21. A vizes ruhákat, törölközőket az erre alkalmas ruhaszárítóra kérjük elhelyezni és nem a vendégház korlátjaira vagy a székekre stb.!

Együttműködésüket köszönjük, kellemes pihenést és kikapcsolódást kívánunk!


Galamboki Rönk Vendégház
Andi és Gábor
+36 20 669 39 59

Felelősségi Nyilatkozat

NYILATKOZAT

Alulírott, mint felelősséget vállaló

Név:
Lakcím:
Születési hely, idő:
Szem. Ig. szám:
Telefonszám:

Magam és társaim nevében kijelentem, hogy az itt tartózkodásunk alatt

…………év………hó………naptól………..év………hó……….napig a
Galamboki Rönk Vendégházban és annak területén keletkezett károkért teljes körű felelősséget vállalok.
A házirendet elolvastuk, annak tartalmát megértettük és betartjuk.
A házigazda fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, házirendet be nem tartó vendéget a vendégházból azonnal eltávolítja.
Ebben az esetben a kifizetett, leszámlázott szállásdíjat nem adja vissza!

Dátum:
Aláírás:

Környezetvédelmi programunk

Vendégházunk a környezetünk megóvása és egészségünk megőrzése érdekében nyújt vendégeink részére környezetbarát, energiatakarékos és egészségtudatos szolgáltatásokat.

Környezetbarát tevékenységünk egyik jeles példája a díjmentes bérelhető Cityobike kerékpárok használata, mellyel vendégeink számára lehetőséget biztosítunk Zalakaros és környéke felfedezésére és az egészséges testmozgásra.

A környezettudatosság jegyében ügyelünk a vízfogyasztásra és a vegyszerfelhasználásra, ezért kérjük vendégeinket, hogy a nem használt, tiszta törölközőket ne dobják le, hanem tegyék be a szekrénybe, ezzel is védve a környezetünket a fölösleges víz és vegyszerhasználattól.

A nyári forróságban, jó érzés a hűvös házban pihenni, kérjük, hogy a klíma berendezéseket, csak és kizárólag zárt nyílászárók mellet üzemeltessék, mert így fogják érezni a hatását a legrövidebb időn belül. A kinti hőmérséklethez képest maximum 7-8 Celsius fokkal lehet hidegebb bent, mert, ha ennél alacsonyabb hőfokra állítják be, akkor könnyen lehet, hogy megbetegszenek majd. A nagy hőingadozás különösen rossz hatást gyakorol az idősebb és a nagyon fiatal korosztályra, ezért különösen fontos odafigyelni erre.

Az energiatakarékosság jegyében energiatakarékos izzók kerültek beszerelésre. Vendégházunknál napkollektorok és napelemek segítségével megújuló energiaforrást is használunk.

A Vendégház teljes területén tilos a dohányzás, kivéve az erre kijelölt helyen.

Köszönjük az együttműködését,

Andi és Gábor

FONTOS INFORMÁCIÓ

A hatályos jogszabályok értelmében, a 2021. szeptember 1-jét követően Magyarországon szálláshely-szolgáltatást igénybe vevő minden vendég törvényben meghatározott személyes adatait (beleértve a 18 év alatti gyermekeket is 0 éves kortól) a szálláshely-szolgáltató érkeztetéskor, okmányolvasón keresztül, a szálláshelykezelő szoftverében rögzíteni, majd egy tárhelyre, a Vendég Információs Zárt Adatbázisba (VIZA) továbbítani köteles.

Magyarországon 2009 óta törvény írja elő a személyigazolvány meglétét újszülött kortól, így kérjük, hogy minden Vendég személyi igazolványát és lakcímkártyáját hozzák magukkal! Elfogadható ideiglenes személyi igazolvány, valamint útlevél is!

14 éven aluli gyermekek személyazonosító okmányát a türelmi idő végéig nem szükséges elkérni. Türelmi idő vége: 2022.12.31.

Maszkviselési szabály szempontjából Vendégházunk az aktuális, érvényben lévő jogszabály szerint jár el.

Kérjük, utazását és érkezését a fentiekre tekintettel tervezze meg!